Sınav Öncesi En Yaygın 10 Kaygı Belirtisi

Sınav Öncesi En Yaygın 10 Kaygı Belirtisi

LGS, TYT- AYT (YKS) yaklaştıkça öğrencilerde sınav kaygısını belirten durumları gözlemliyorsanız, mutlaka sınavdan en az 15 gün öncesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini bilerek, öğrenciyi sınava hazırlayın.

  1. Sınav Kaygı Belirtisinde ilk Sırada: Artık canım ders çalışmak istemiyor. Hala çok eksiğim var!
    Eksiklerini tespit edip, kapatman için hala vakit var. Önce tespit, sonra çözüm.
  2. Başarılı olmazsam annem ve babam çok üzülecektir!
    Neyi hedeflerseniz, onu planlarsınız.Hedef literatürümüzde tek kelime “Başarı” olmalıdır. Şimdi Başarıyı programlayın.
  3. Geceleri uyuyamıyor, sabahları kalkamıyorum. Mide ağrıları, uyandığımda sinirli olma durumu,terleme , çarpıntı şikayetlerin artması.
  4. Sınav kaygısının en belirgin psikolojik etkilerinin dışa vurum şeklidir.Psikolog desteği almanız gerekmektedir.
  5. Bu sınavda yeterli puan alamayacağımı düşünüyorum. Sınav benim için hazır olsa da ben sınav için hazır değilim.
    Deneme sınavlarını bolca çözerek ortalama puanınızı hesaplarsanız, ne kadar hazır olduğunuzu anlar veya ne yapmanız gerektiğini gözden geçirebilirsiniz.
  6. Sınav yaklaşırken neler yapmam gerektiğini bilmiyorum
    Sitemizde bu sorun ile ilgili detaylı bir makalemiz bulunmaktadır.
  7. Duygusal sorunlarımın üstesinden gelemiyorum.
    Psikolog veya öğrenci koçunuz öncelikli modellemenizi yapmasını isteyin
  8. Sınavın bu yıl daha zor olacağı söylentisi var!
    Soruları hazırlayan test uzmanları soruları 5 kategoriye ayırır. Bunlar arasında belirli bir denge vardır. Soruların % 10’u çok zor, % 20’si zor; % 20’si kolay; % 10’u çok kolay, % 40’ı normaldir. Bu yılda böyle olacaktır. Tabi bütün soruların puan değeri aynı, biliyorsunuz değil mi?
  1. Heyecanımı kontrol edemiyorum.
    Japonya’da çocuklara heyecan ve öfke kontrolü için çok basit bir yöntem öğretilir. Ne zaman heyecanlanırsanız veya sinirlenseniz bununla ilgili hiçbir şey yapmayın, sadece derin nefes alın, denir. Şimdi Dene, göreceksin ki öfkelenemiyorsun. Niye? Derin nefes aldın diye neden öfkelenemiyorsun? Öfkelenmek imkansızlaşıyor. Bunun iki nedeni var. Derin nefes almaya başlıyorsun, ama öfke belli bir nefes ritmine ihtiyaç duyar ve bu ritim olmadan öfkelenmek mümkün değildir. Öfkenin var olabilmesi için belli bir ritim de veya kesik kesik nefes almak gerekir.
  2. Sınavda ya zamanı yetiştiremezsem?Hızlı Okuma , Algılama ve Hafıza Teknikleri Eğitimlerini öğrenebilir ve ilgilenmediysen tam zamanı, hemen başlamalısın.
  3. Sınav Kaygı Belirtisinde Son Sırada:Yapabileceğimi biliyorum. Galiba sınavı gözümde büyütüyorum!

Stres durumunu eğlenceye çevirmek için bir oyun planlayalım. Örneğin; 10-15 tane balon alın mümkünse her birininin rengi farklı olsun, bulamazsanız da sorun değil.Balonları tek tek şişirerek üzerine balonu patlatmadan, sınav da korku ve kaygı durumlarınızı belirlen durumları bir veya iki kelime ile özetleyerek yazın. Her gün birini patlatın. Patlatırken içinizden 3 kez ” Teşekkür ediyorum”  şeklinde tekrar edip sonrasında patlatın. Sınav kaygı belirtilerinizin tamamen yok olacağını artık biliyorsunuz.

Sınav Öncesi En Yaygın 10 Kaygı Belirtisi yazımızı okudunuz ve çözüme ulaşamadıysanız bizimle iletişime geçerek Sınav Kaygınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp
1
Whatsapp
Merhaba, bilgi alabilir miyim?