YKS’de Başarı Tesadüf müdür? Başarı öğrenilebilen bir durum mudur? Başarılı olmak için ne yapmalıyım ? gibi sorularınız var ise başarının temeli zihinde başlar ve Evet geliştirilebilir.

“Ben yapamam,ben başaramam, öğrenemem diyenler kendilerini baştan kilitlerler.”

Bir kaç sineği üstü jelantin ile kaplanmış bir kaba koyun 3 gün çıkamamayı öğrenirler ve %97’si 3. günün sonunda ölür.

İnsanlarda da  bu durum aynen bu şekildedir.Kendimiz tarafından veya bir başkaları tarafından sürekli negatif yönlendirilir ve bu durumu bir süre sonra kabul eder, hayatımızın bir  rutini gibi yaşamaya başlarız ve sonra başımıza gelen sorunlarla kendimizi veya bir başkasını suçlar dururuz.

+Ben bu derste başarılı olamam

+ Bu sınav çok zor kesin sınıfta kalacağım

+Öğretmen kesin bana takacak

+Bu koşuyu kesin kaybedeceğim

+ YKS’yi kazanamayacağım

+Bu Ayşe var ya kesin sınavdan bir gün önce hasta olacak (Ayşe hasta oldu)

Durum gerçekleştiğinde şöyle bir cümle duyarız… ” Ben size söylemiştim, biliyordum bunun böyle olacağını” .Nostradamus’un başarısızlık kehanetine resmen …

Peki bu her zaman böyle midir?

Hayır ama yüksek oranda bu şekildedir.İnsanların telkine yatkınlığı ile değişkenliği mevcuttur.Komut alırız, uygularız, kabul ederiz suçlarız ..Çalışma prensipleri doğru çalışıyor 🙂 Suçlamak daha çok savunma mekanizmasından kaynaklıdır.Kendimizi olabilecek duruma soruna karşıdaki kişiyi kurumu vs suçlarız hatta yalanlarız.

Tamamen insancıl bir durum..

Savunmadaki en güçlü silahımız..

Peki bu durumdan nasıl kurtuluruz veya kendimizi nasıl savunuruz?

Telkin alma durumuna gelmiş ve bunu hayatınıza dahil etmişseniz bir rehberiniz olmalı öncelikle , olduğunuz durumdan sizi çıkarmak ve size yeni telkinlerde bulunup kendi yolunuzu çizerek hedefler belirlemenize yardımcı olmak için.Uygulayıcıdan uygulayıcıya değişse de süreç önce sorun analizi ile başlayıp süreçler ona göre belirlenmektedir.

Peki bunu kendi başımıza çözemez miyiz?

Tabii ki çözebilirsiniz, kendinize verdiğiniz olumsuz negatif telkinleri , olumlu ve pozitif şekilde uygularsanız bu en az 3 ile 6 hafta arasında olmalı çözüme ulaşabilirsiniz.

Bir durumdan , daha iyi bir duruma geçmek için yapılacak en kesin çözümdür.Daha iyisinin var olduğunu bilerek ve daha iyisini başarabilecek potansiyele sahipken neden başarıyı, daha iyiyi elimizin tersi ile kendimizden uzaklaştıralım ki?

“Kişi başarısızlığı kabul etmediği sürece, başarı her zaman ulaşacağı bir anahtardır. Önemli olan anahtara ulaşmayı başarmasıyla birlikte doğru kapıyı açabilmesidir.”

YKS’de Başarı için; 0532 217 97 73 numaramızdan iletişime geçerek koçluk desteği talep edebilirsiniz

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp
1
Whatsapp
Merhaba, bilgi alabilir miyim?